Vizitka Magdy Vášáryovej

MAGDA VÁŠÁRYOVÁ

Rodné mesto: Banská Štiavnica

Znamenie: lev

Vek: 62

Vzdelanie: sociologička

Rodina: smotánkovský model, na verejnosti spolu kooperujú

S prvým manželom Dušanom Jamrichom zostali bezdetní, s druhým manželom Milanom Lasicom majú dcéry Hanku a Žofiu. Sestra Milka je úspešná herečka.

Ovládanie cudzích jazykov: aktívne či pasívne sú to nemčina, angličtina, ruština, poľština, srbčina, chorvátčina, francúzština

Záľuby: knihy

Obľúbený výrok: „Nesťažuj sa, že ťa okakal vták, ďakuj Bohu, že nedal kravám krídla.“

Čo hovorí o sebe: „Veselá, optimistická, vzdelaná a životom ´protřelá´ osoba – skrátka potvora.“

Súkromie – plusy a mínusy:

+ Bola vynikajúcou herečkou, je i naďalej populárna. Vie ako zaujať, napríklad tým, že si oblečie priehľadné šaty na diplomatickú akciu.

V činoch je nečitateľná a nekonkrétna.

Ako komunikuje s občanmi: Len formou novinárskych tlačových konferencií  a výstupov. Na margo priamej diskusie s občanmi vyhlásila, že sa „už s ľuďmi zhovárala“ a že sa v prvej fáze „nebude nikoho pýtať, nech jej povie svoj názor“, ale „chce predložiť riešenia a požiadať Bratislavčanov, aby ich podporili“.

Čo sľubuje/ponúka: Nekonkretizuje. Hovorí len, že chce spolupracovať so župou pre vyriešenie roky odsúvaných problémov, napríklad dopravy. Nemyslí si však, že Petržalka potrebuje električku. Téma inteligentnej dopravy je pre ňu neznáma. Zelenú dopravu si predstavuje tak, že bude na zástavkách viac kvetov. Hlavným ťažiskom jej predvolebných sľubov sú nekonkrétnosti ako poriadok, solidarita, spolupráca, dialóg a otvorenosť. Ponúka sedem sľubov, za ktoré sa osobne zaručí. Akým spôsobom, s kým a za aké peniaze, to sa z jej volebného programu nedozvieme. Jedinými ako-tak konkrétnymi návrhmi, s ktorými prichádza je zverejňovanie zmlúv, príručka pre Bratislavčana, občianska kontrola či pozícia hlavného architekta. Je ťažké predpovedať, či  bude schopná reálnych zmien, keďže za ňou zatiaľ nestoja konkrétne výsledky.

Like This!

Pridaj komentár